Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Czekoladę roztapiamy z masłem i masłem orzechowym. Odstawiamy.

2

Buraczki miksujemy na mus.

3

W misce mieszamy buraczki z pozostałymi składnikami.

4

Przekładamy do foremki o wymiarach około 20 x 20 cm i pieczemy 20 minut w 170 stopniach C. Gotowe brownie powinno być upieczone, ale wciąż wilgotne.

5

Oprószamy kakao lub cukrem pudrem według uznania.

:)

I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu