Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (2 x 106 ml)
  • 130 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 125 ml soku z buraków
  • 2 jajka
  • pęczek botwinki
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 150 g twarożku śmietankowego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 25 g orzechów pekan lub włoskich
  • 60 ml oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Składniki

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 1

Z jajek, mąki, mleka i soku z buraków przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Za pomocą rózgi kuchennej lub miksera miksujemy składniki na gładką masę. Dodajemy sól i 2 łyżki oliwy (30 ml). Odstawiamy na 15 minut pod przykryciem.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 2

Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 3

Na suchej patelni prażymy orzechy.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 4

Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną botwinkę i podsmażamy. Dodajemy cieciorkę i szpinak. Gdy szpinak zacznie wiotczeć, doprawiamy do smaku solą, obficie pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie zdejmujemy z ognia.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 5

Naleśniki smarujemy twarożkiem. Na połowie układamy porcję farszu, posypujemy orzechami, pieprzem i składamy na pół. Następnie zawijamy roladki jak pokazano na zdjęciu i podajemy.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką

•ᴗ• Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chlebek z fasolką szparagową

Świeży szpinak na pikantnie - Krok 5

Świeży szpinak na pikantnie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zupa dyniowa z kurczakiem

Zobacz więcej takich przepisów