Your browser does not support JavaScript!

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (2 x 106 ml)
  • 130 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 125 ml soku z buraków
  • 2 jajka
  • pęczek botwinki
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 150 g twarożku śmietankowego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 25 g orzechów pekan lub włoskich
  • 60 ml oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 1

Z jajek, mąki, mleka i soku z buraków przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Za pomocą rózgi kuchennej lub miksera miksujemy składniki na gładką masę. Dodajemy sól i 2 łyżki oliwy (30 ml). Odstawiamy na 15 minut pod przykryciem.

2.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 2

Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.

3.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 3

Na suchej patelni prażymy orzechy.

4.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 4

Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną botwinkę i podsmażamy. Dodajemy cieciorkę i szpinak. Gdy szpinak zacznie wiotczeć, doprawiamy do smaku solą, obficie pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie zdejmujemy z ognia.

5.

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką - Krok 5

Naleśniki smarujemy twarożkiem. Na połowie układamy porcję farszu, posypujemy orzechami, pieprzem i składamy na pół. Następnie zawijamy roladki jak pokazano na zdjęciu i podajemy.

Smacznego!

Buraczkowe roladki naleśnikowe z botwinką, szpinakiem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.