Your browser does not support JavaScript! Zielony krem z fetą i migdałami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Przygotowanie

1

DSC_1915

Cebulę i czosnek drobno siekamy.

2

DSC_1910

Migdały prażymy na suchej patelni, aż ładnie się zrumienią i przekładamy je do miseczki, aby ostygły.

3

DSC_2022

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3-4 minuty.

4

DSC_2026

W garnku umieszczamy bulion, dodajemy zawartość patelni i zagotowujemy. Wsypujemy opakowanie Zupy krem z zielonych warzyw Bonduelle. Gotujemy przez około 3 minuty.

5

DSC_2032

Zupę lekko studzimy i blendujemy na krem. Można ją dodatkowo przetrzeć przez sito.

6

DSC_2040

Zupę ponownie stawiamy na palniku, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i nalewamy do miseczek. Zupę posypujemy pokruszoną fetą i migdałami. Podajemy.

:)

DSC_2055

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu