
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- średnie
Cebulę zeszklić na maśle.
Dodać fasolę, czosnek i przyprawy. Smażyć około 10 minut.
Kiedy fasola ostygnie zblendować na masę i dodać do wołowiny.
Uformować kotlety wielkości bułeczek i smażyć, bądź grillować aż do momentu kiedy mięso będzie gotowe.
Podawać przekładając bułki warzywami i mięsem.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej