Your browser does not support JavaScript! Burgery z czerwoną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Kidney Bonduelle

  • 0,5 kilograma mielonej wołowiny

  • 1 czerwona cebula

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 łyżka octu winnego

  • 1 łyżka kminku

  • sól, pieprz

  • 2 łyżki masła

  • 2 bułeczki pszenne

  • dowolna sałata

  • 1 pomidor

  • 1 czerwona papryka

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

Cebulę zeszklić na maśle.

Dodać fasolę, czosnek i przyprawy. Smażyć około 10 minut.

Kiedy fasola ostygnie zblendować na masę i dodać do wołowiny.

Uformować kotlety wielkości bułeczek i smażyć, bądź grillować aż do momentu kiedy mięso będzie gotowe.

Podawać przekładając bułki warzywami i mięsem.

:)

BurgeryZczerwoneFasoli2

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu