Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem - Składniki

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem - Krok 1

Buraczki z zalewą miksujemy na mus. Dodajemy 150 ml rzadszej części mleczka kokosowego i mieszamy.

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem - Krok 2

Ucieramy na puch miękkie masło z 200 g cukru. Następnie dodajemy po jednym jajku, nie przerywając ucierania. Dodajemy mus buraczkowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy.

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem - Krok 3

Ciasto dzielimy na dwie porcje i przekładamy do dwóch tortownic o średnicy 20-23 cm, wyłożonych pergaminem. Pieczemy w 180℃ przez ok. 30-35 minut. Studzimy.

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem - Krok 4

Ze schłodzonego mleczka kokosowego delikatnie zbieramy gęstą część i miksujemy ją z 25 g cukru na sztywną pianę. Na koniec mieszamy masę z rozpuszczoną w 1 łyżeczce ciepłej wody żelatyną. Lekko schładzamy, jeśli to konieczne.

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem - Krok 5

Przygotowane ciasto smarujemy kremem kokosowym i dowolnie dekorujemy.

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem

•ᴗ• Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Krakersy z kukurydzą i łososiem

Krakersy z kukurydzą i łososiem

Tradycyjna sałatka jarzynowa podana z kromkami ciemnego chleba, idealna na lekki i pożywny posiłek.

Pasta jajeczna z pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów