
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Kukurydzę miksujemy z czosnkiem, przyprawami i jogurtem. Dodajemy sok z limonki.
Przekładamy chłodnik do dwóch mniejszych miseczek. Danie dekorujemy malinami, listkami mięty i plasterkami chili.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej