Your browser does not support JavaScript! Czekoladowe trufle z czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 puszka Czerwonej Fasoli Kidney Bonduelle

  • 90 g gorzkiej czekolady 70-90%

  • 15 g miodu

  • 20 ml s艂odkiej 艣mietanki ro艣linnej lub zwyk艂ej

  • 20 g gorzkiego ciemnego kakao

  • 30 g rodzynek

  • 10 ml rumu lub ekstraktu waniliowego

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Czekolad臋 roztapiamy z miodem na najmniejszym ogniu lub w k膮pieli wodnej.

2

Rodzynki namaczamy w rumie lub zalewamy ekstraktem waniliowym.

3

Ods膮czon膮 z zalewy i przep艂ukan膮 fasol臋 miksujemy z rodzynkami, 艣mietank膮 i po艂ow膮 kakao. Po
chwili dodajemy roztopion膮 czekolad臋 i jeszcze raz miksujemy.

4

Sch艂adzamy mas臋 przez 2-3 godziny lub przez ca艂膮 noc.

5

Formujemy okr膮g艂e trufle i obtaczamy je w kakao.

:)

i gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu