Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej Fasoli Kidney Bonduelle

  • 90 g gorzkiej czekolady 70-90%

  • 15 g miodu

  • 20 ml słodkiej śmietanki roślinnej lub zwykłej

  • 20 g gorzkiego ciemnego kakao

  • 30 g rodzynek

  • 10 ml rumu lub ekstraktu waniliowego

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Czekoladę roztapiamy z miodem na najmniejszym ogniu lub w kąpieli wodnej.

2

Rodzynki namaczamy w rumie lub zalewamy ekstraktem waniliowym.

3

Odsączoną z zalewy i przepłukaną fasolę miksujemy z rodzynkami, śmietanką i połową kakao. Po
chwili dodajemy roztopioną czekoladę i jeszcze raz miksujemy.

4

Schładzamy masę przez 2-3 godziny lub przez całą noc.

5

Formujemy okrągłe trufle i obtaczamy je w kakao.

:)

i gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu