Your browser does not support JavaScript! Frytki z zielonej fasolki - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Fasolk臋 lekko rozmra偶amy, nie podgrzewamy.

2

Mieszamy obie m膮ki. Stopniowo dolewamy lodowat膮 wod臋. Mieszamy do uzyskania konsystencji g臋stej 艣mietany.

3

Fasolki pojedynczo obtaczamy w cie艣cie, sma偶ymy w rozgrzanym oleju i os膮czamy na papierowym r臋czniku.

4

Solimy przed podaniem.

:)

I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Fasolka szparagowa聽pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze 艣lady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stan贸w Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano j膮 tak偶e w krajach Ameryki 艢rodkowej i Po艂udniowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotar艂a za spraw膮 hiszpa艅skich 偶eglarzy, gdzie spopularyzowa艂a si臋 dopiero w XVI wieku, g艂贸wnie we Francji, gdzie ceniono j膮 ze wzgl臋du na jej w艂a艣ciwo艣ci od偶ywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach 艣wiata. W Polsce wyst臋puj膮 dwie odmiany fasolki szparagowej 鈥 delikatna 偶贸艂ta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu