Your browser does not support JavaScript! Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką - Krok 1

Szynkę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Koperek i papryczkę chili posiekać.

2

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką - Krok 2

Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.

3

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką - Krok 3

Do żółtek dodać szynkę, pieczarki, koperek, papryczkę chili i musztardę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.

4

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką - Krok 4

Białka jajek wypełnić przygotowanym farszem.

:)

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu