
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Szynkę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Koperek i papryczkę chili posiekać.
Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem.
Do żółtek dodać szynkę, pieczarki, koperek, papryczkę chili i musztardę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.
Białka jajek wypełnić przygotowanym farszem.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej