
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Przekroić na pół awokado. Usunąć pestkę i skórę. Miąższ pokroić w kostkę i zaraz skropić jedną łyżką soku z limonki.
Pokroić w drobną kostkę czerwoną paprykę. Posiekać drobno papryczkę chili i natkę pietruszki.
Wymieszać majonez z pozostałą łyżką soku z limonki. Doprawić solą i kolorowym pieprzem.
Przełożyć do miski czerwoną fasolę, kukurydzę, awokado, paprykę, posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki. Dodać sos majonezowy i delikatnie wymieszać.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej