Your browser does not support JavaScript! Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 1

Przekroić na pół awokado. Usunąć pestkę i skórę. Miąższ pokroić w kostkę i zaraz skropić jedną łyżką soku z limonki.

2

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 2

Pokroić w drobną kostkę czerwoną paprykę. Posiekać drobno papryczkę chili i natkę pietruszki.

3

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 3

Wymieszać majonez z pozostałą łyżką soku z limonki. Doprawić solą i kolorowym pieprzem.

4

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 4

Przełożyć do miski czerwoną fasolę, kukurydzę, awokado, paprykę, posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki. Dodać sos majonezowy i delikatnie wymieszać.

:)

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu