Cebulę siekamy w piórka. Pomidora kroimy w półksiężyce. Kukurydzę odsączamy.
Plastry boczku kroimy na 3-4 części. Na suchej patelni układamy plastry boczku. Smażymy z obu stron, aż ładnie się zrumieni, a następnie przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
3 łyżki oliwy mieszamy z sokiem z połowy cytryny i musztardą. Dodajemy sól i pieprz.
Jajka umieszczamy w rondelku, zalewamy zimną wodą. Gotujemy przez około 5-6 minut od zawrzenia wody. Odlewamy wrzątek, jajka zalewamy zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka obieramy, kroimy na pół.
Na talerzu układamy miks sałat, pomidory, cebulę, dokładamy boczek, jajka, kukurydzę i pokruszony ser. Sałatkę polewamy dressingiem musztardowym i podajemy.
Napisz komentarz