Pieczone falafele

Pieczone falafele

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Gotowane na parze” Bonduelle
  • 30 g płatków kukurydzianych
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 2 łyżki przypraw: chili, cynamon, kardamon, kmin rzymski, kumin, słodka papryka, imbir
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pieczone falafele - Składniki

Pieczone falafele - Krok 1

Łączymy odsączoną z zalewy ciecierzycę, z kawałkami cebuli, posiekanym czosnkiem, przyprawami, sodą, płatkami kukurydzianymi i wodą.

Pieczone falafele - Krok 2

Całość miksujemy malakserem na zwartą masę.

Pieczone falafele - Krok 3

Lepimy z masy 16 kulek, delikatnie je spłaszczamy i umieszczamy na blasze wyłożonej pergaminem.

Pieczone falafele - Krok 4

Falafele pieczemy w 200℃ przez 15 minut, serwujemy na ciepło lub na zimno.

Pieczone falafele - Krok 5

•ᴗ• Pieczone falafele
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem

Tort red velvet z buraków z kokosowym kremem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka makaronowa z kukurydzą i chili

Ziemniaki nadziewane warzywami

Ziemniaki nadziewane warzywami

Zobacz więcej takich przepisów