Your browser does not support JavaScript! Pieczone falafele - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Gotowane na parze” Bonduelle

  • 30 g płatków kukurydzianych

  • 1 mała cebula

  • 1 ząbek czosnku

  • ¼ pęczka natki pietruszki

  • 3 łyżki zimnej wody

  • 2 łyżki przypraw: chili, cynamon, kardamon, kmin rzymski, kumin, słodka papryka, imbir

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • Sól, pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Pieczone falafele - Krok 1

Łączymy odsączoną z zalewy ciecierzycę, z kawałkami cebuli, posiekanym czosnkiem, przyprawami, sodą, płatkami kukurydzianymi i wodą.

2

Pieczone falafele - Krok 2

Całość miksujemy malakserem na zwartą masę.

3

Pieczone falafele - Krok 3

Lepimy z masy 16 kulek, delikatnie je spłaszczamy i umieszczamy na blasze wyłożonej pergaminem.

4

Pieczone falafele - Krok 4

Falafele pieczemy w 200℃ przez 15 minut, serwujemy na ciepło lub na zimno.

:)

Pieczone falafele - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu