Your browser does not support JavaScript! Fasolka z indykiem i pieczonymi ziemniakami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

D2

Pierś z indyka kroimy w paski i podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pierzem. Kiedy mięso się zrumieni dodajemy amerykańską fasolkę Barbecue. Dusimy przez 15 min.

2

D3

Nieobrane ziemniaki dokładnie myjemy. Kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do wrzątku na 3 min i od razu wyjmujemy do miski.

Dodajemy pomidorki cherry. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy rozmarynem. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 20 min.

4

D5

Na talerz wykładamy porcję fasoli z indykiem, kilka ćwiartek ziemniaków i pomidorków.

:)

D4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu