Burgery z soczewicy

Dwa soczyste burgery z grillowaną wołowiną, świeżymi pomidorami, sałatą i czerwoną cebulą, podane na drewnianej desce. Ikona Play

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Ugotowanej na Parze Bonduelle
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
  • 1/4 łyżeczki płatków chili lub wg uznania
  • 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • 5 bułek do burgerów
  • ulubione dodatki do burgerów

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Soczewicę osączamy z zalewy.

Soczewicę, bułkę tartą, jajko i przyprawy wkładamy do misy malaksera i blendujemy lub rozdrabniamy za pomocą bledera.

Z przygotowanej masy formujemy płaskie kotlety.

Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron.

Usmażone burgery wkładamy do bułek razem z ulubionymi dodatkami.

Spinamy wykałaczką i gotowe!

•ᴗ• Dwa soczyste burgery z grillowaną wołowiną, świeżymi pomidorami, sałatą i czerwoną cebulą, podane na drewnianej desce.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Komentarze 2

  • Mikhail
    23 marca 2022 o 22:22

    poprostu wspaniale)))

    • Warzywne Inspiracje
      24 marca 2022 o 09:22

      Najlepsze <3

Napisz komentarz

Oceń przepis: