Wege fajitas z fasolką po teksańsku

Serwowanie wege fajitas na talerzu.

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Fajitas to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, które zachwyca swoją prostotą, ale i bogactwem smaków. Ta wegetariańska wersja fajitas z fasolką po teksańsku to idealny sposób na szybki i sycący posiłek, który zadowoli zarówno miłośników tradycyjnej kuchni Tex-Mex, jak i poszukujących roślinnych alternatyw. Fajitas, dosłownie oznaczające „małe paski”, tradycyjnie serwowane są z grillowanym mięsem, jednak nasza wersja z fasolką po teksańsku Bonduelle i złocistą kukurydzą jest równie kusząca. Całość dopełni aromatyczny sos do fajitas. Zobacz, jak przyrządzić wegetariańską wersję tego dania!

Przygotowanie

Składniki do fajitas na kuchennym stole.

Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, a czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i paprykę, smażymy około 5 minut do momentu, gdy papryka zacznie mięknąć, następnie dodajemy czosnek i kontynuujemy smażenie przez 2 minuty.

Dodawanie fasolki do warzyw na patelni.

Do warzyw dodajemy zawartość Kaszetki Good Lunch, fasolkę teksańską i kukurydzę. Całość dusimy jeszcze przez 5 minut, aż składniki dobrze się połączą i będą miały odpowiednią temperaturę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dekorowanie gotowych fajitas awokado, śmietaną, granatem i kolendrą.

Gotowe fajitas serwujemy na talerzach, dekorując pokrojonym awokado, śmietaną, ziarnami granatu i listkami kolendry.

•ᴗ• Wege fajitas z fasolką po teksańsku - gotowe danie
http://Puszka%20teksańskiej%20fasolki%20„Cayenne”%20marki%20Bonduelle%20–%20idealny%20dodatek%20do%20pikantnych%20dań.

Teksańska Fasolka "Cayenne"

Teksańska fasolka Cayenne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Danie meksykańskie fajitas w roślinnej odsłonie

Oto Twoje wege fajitas – danie pełne kolorów i witamin bez grama mięsa. Ta wersja fajitas przypadnie do gustu tym, którzy chcą zmniejszyć spożycie mięsa, nie rezygnując z intensywności i głębi smaków. To danie idealnie nada się na rodzinny obiad czy nieformalną kolację ze znajomymi. Podaj je z kremowym awokado, orzeźwiającą limonką, chrupiącą kukurydzą i pikantną fasolką cayenne, a udowodnisz, że kuchnia roślinna wcale nie musi być nudna!

Nie zapomnij dodać sosu do fajitas, aby jeszcze bardziej pogłębić smak. Jakie sosy pasują do fajitas? Klasyczny guacamole, pikantny sos salsa, bogaty i kremowy sos czosnkowy, a dla miłośników ostrości – ostry sos chili.

Smacznego!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pęczak z fasolką szparagową, marchewką i sezonowymi warzywami

Pęczak z fasolką szparagową, marchewką i sezonowymi warzywami

Przykład zdrowego i szybkiego lunchu: pełnoziarniste wrapy z pomidorami, kukurydzą i świeżą pietruszką.

Pita z fasolką curry i szpinakiem

Boczniaki stir-fry z brokułami i makaronem warzywnym

Boczniaki stir-fry z brokułami i makaronem warzywnym

Zobacz więcej takich przepisów