Your browser does not support JavaScript!

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado

Składniki

  • Czerwona Fasola Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)
  • 2 pszenne tortille
  • 100 g pieczarek
  • 50 g cebuli
  • 150 g awokado (1/2 sztuki)
  • 120 g pomidora (1 sztuka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g żółtego sera np cheddar
  • 1 gałązka oregano
  • 30 ml oliwy
  • 1/4 łyżeczki płatków chili
  • sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 1

Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w cienkie plasterki. Na połowie oliwy szklimy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy pieczarki i podsmażamy. Doprawiamy płatkami chili, posiekanym oregano, solą i pieprzem do smaku.

2.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 2

Obrane awokado i pomidora kroimy w plastry.

3.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 3

Na każdym placku tortilli układamy kolejno awokado, plastry pomidora, po porcji pieczarek, odsączoną z zalewy fasolę i starty ser.

4.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 4

Zawijamy tortille jak koperty.

5.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 5

Resztą oliwy smarujemy patelnię. Smażymy wrapy na złoty kolor z obu stron.

Smacznego!

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.