Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado

Składniki

  • Czerwona Fasola Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)
  • 2 pszenne tortille
  • 100 g pieczarek
  • 50 g cebuli
  • 150 g awokado (1/2 sztuki)
  • 120 g pomidora (1 sztuka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g żółtego sera np cheddar
  • 1 gałązka oregano
  • 30 ml oliwy
  • 1/4 łyżeczki płatków chili
  • sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Składniki

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 1

Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w cienkie plasterki. Na połowie oliwy szklimy cebulę. Gdy zmięknie dodajemy pieczarki i podsmażamy. Doprawiamy płatkami chili, posiekanym oregano, solą i pieprzem do smaku.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 2

Obrane awokado i pomidora kroimy w plastry.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 3

Na każdym placku tortilli układamy kolejno awokado, plastry pomidora, po porcji pieczarek, odsączoną z zalewy fasolę i starty ser.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 4

Zawijamy tortille jak koperty.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado - Krok 5

Resztą oliwy smarujemy patelnię. Smażymy wrapy na złoty kolor z obu stron.

Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado

•ᴗ• Chrupiące wrapy z pieczarkami, fasolką i awokado
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Podpłomyki ze szpinakiem i kozim serem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Sałatka makaronowa z marynowanymi pieczarkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą i fetą - Krok 3

Sałatka makaronowa z pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów