Krok 1. Ugotuj komosę ryżową. Przygotuj komosę ryżową według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia.
Krok 2. Przygotuj warzywa: Pokrój pomidorki na pół, ogórka w plastry, a awokado w kostkę. Cebulę posiekaj bardzo drobno.
Krok 3. Odsącz kukurydzę: Puszkę Kukurydzy Złocistej z Czerwoną Fasolą odsącz i przepłucz wodą.
Krok 4. Zrób dressing: W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, miód, sok z połowy limonki, starty ząbek czosnku i sól.
Krok 5. Wymieszaj składniki: W dużej misce połącz zimną komosę ryżową, pomidorki, awokado, ogórka, cebulę oraz kukurydzę. Polej przygotowanym dressingiem i dokładnie wymieszaj.
Krok 6. Podawaj: Wyłóż sałatkę na talerz, na wierzch połóż kawałki fety i udekoruj świeżą kolendrą.
Napisz komentarz