Your browser does not support JavaScript! Wegetariańskie ślimaczki warzywne - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Przygotowanie

Mieszamy marchewkę, brokuła i rozkładamy na arkuszu ciasta francuskiego. Wierzch posypujemy startym serem.

Ciasto rolujemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm.

Plastry rozkładamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy wierzch startym serem bursztyn.

Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200°C, do momentu zarumienienia i rozpuszczenia się sera.

Serwujemy na ciepło lub zimno. Przed podaniem można skropić oliwą z oliwek, udekorować orzeszkami piniowymi i suszonym jarmużem.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Szef Kuchni Tomasz Krake

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu