Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie

Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie - Składniki

Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie - Krok 1

Cieciorkę przepłukać pod bieżącą wodą, by pozbyć się skrobi, osączyć na papierowym ręczniku. W miseczce wymieszać olej, cynamon i cukier.

Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie - Krok 2

Cieciorkę polać mieszanką, następnie rozłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piec w 180°C około 40 minut, od czasu do czasu mieszając.

Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie - Krok 3

Wciąż gorącą cieciorkę wymieszać z miodem, następnie ponownie rozłożyć na papierze do pieczenia i pozwolić jej przeschnąć i wystygnąć.

Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie

•ᴗ• Cieciorka pieczona w miodzie i cynamonie
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka brokułowa z kukurydzą

Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Sałatka “świąteczny wieniec” z pieczonym batatem, soczewicą i buraczkami

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Zobacz więcej takich przepisów