
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Jajko gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę.
Ogórek kroimy wzdłuż na pół. Przy pomocy łyżeczki pozbywamy się gniazda nasiennego.
Łososia, koperek i szczypiorek drobno siekamy.
Do sałatki dodajemy groszek Bonduelle. Ponownie mieszamy. Sałatką napełniamy połówki ogórka.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej