Your browser does not support JavaScript! Coleslaw z kalafiora z czerwoną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Coleslaw z kalafiora z czerwoną fasolą - Krok 1

Od kalafiora odcinamy głąb i kroimy kalafiora na małe kawałki. Wrzucamy do miski.

2

Coleslaw z kalafiora z czerwoną fasolą - Krok 2

Dodajemy czerwoną fasolę. Dodajemy majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny i cukier. Dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

:)

Coleslaw z kalafiora z czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu