
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Orzechy kruszymy i prażymy na suchej patelni, aż zaczną intensywnie pachnieć. Przekładamy na miseczkę i odstawiamy.
Na rozgrzaną patelnię przesypujemy kaszetkę z batatami.
Smażymy 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gotowe danie przekładamy na talerz. Posypujemy orzechami i dekorujemy bazylią.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej