Your browser does not support JavaScript!

Przygotowanie

1

Warzywa z kaszą z patelni - Krok 1

Orzechy kruszymy i prażymy na suchej patelni, aż zaczną intensywnie pachnieć. Przekładamy na miseczkę i odstawiamy.

2

Warzywa z kaszą z patelni - Krok 2

Na rozgrzaną patelnię przesypujemy kaszetkę z batatami.

3

Warzywa z kaszą z patelni - Krok 3

Smażymy 8 minut, od czasu do czasu mieszając.

4

Warzywa z kaszą z patelni - Krok 4

Gotowe danie przekładamy na talerz. Posypujemy orzechami i dekorujemy bazylią.

:)

Warzywa z kaszą z patelni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu