Crumble gruszkowe z marchewką

Crumble gruszkowe z marchewką

Składniki

  • 100 g Ryżu w 100% z marchewki Bonduelle 400 g
  • 440 g gruszek
  • 30 g cukru brązowego
  • 1 cytryna
  • 80 g płatków owsianych
  • 10 g przyprawy korzennej
  • 5 g imbiru w proszku
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 20 g mąki pszennej

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Na suchej patelni prażymy marchewkę aż będzie lekko złota. Dodajemy przyprawę korzenną i imbir, odstawiamy do ostygnięcia.

Gruszki obieramy i wydrążamy gniazda nasienne, następnie kroimy w grubą kostkę.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy gruszki i podsmażamy je. Gdy gruszki zaczną się robić miękkie, dodajemy cukier brązowy.

Ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połówki, dodajemy do gruszek.

Do miseczki wsypujemy płatki owsiane i dodajemy startą na drobnych oczkach czekoladę. Do tego dodajemy pozostałą część masła zagniecionego z mąką, cukrem brązowym oraz wystudzoną marchewką. Wszystko mieszamy.

Do żaroodpornego naczynia wkładamy gruszki i posypujemy kruszonką z płatków owsianych i marchewki. Przekładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut w temperaturze 170°C. Podajemy na gorąco w tym samym naczyniu, w którym piekł się deser.

•ᴗ• Crumble gruszkowe z marchewką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Ryż w 100% z marchewki

Ryż w 100% z marchewki to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych, zapiekanek, ciast oraz jako dodatek do sałatek czy smakowitego sosu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gryczane klopsiki z borowikami w sosie pomidorowym

Gryczane klopsiki z borowikami w sosie pomidorowym

Zapiekanka z kaszy z cukinią i kurczakiem

Zapiekanka z kaszy z cukinią i kurczakiem

Corn dogi z kukurydzą

Corn dogi z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów