Your browser does not support JavaScript! Owoce zapiekane pod kruszonk膮 - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • Kukurydza Z艂ocista Porcja Na Raz Bonduelle 170 g

  • 600 g mocno dojrza艂ych, mi臋kkich owoc贸w (banany, maliny, bor贸wki, je偶yny, truskawki itp.)

  • 120 g m膮ki kukurydzianej

  • 100 g m膮ki pszennej

  • 80 g mas艂a

  • 50 g cukru pudru

  • 15 ml soku z cytryny

  • 1 szczypta soli

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Owoce zapiekane pod kruszonk膮 - Krok 1

Kukurydz臋 miksujemy.

2

Owoce zapiekane pod kruszonk膮 - Krok 2

Do kukurydzy dodajemy obie m膮ki (艂y偶eczk臋 m膮ki kukurydzianej odk艂adamy na p贸藕niej), zimne mas艂o, s贸l i cukier puder. Zagniatamy palcami kruszonk臋. Mo偶na to te偶 zrobi膰 za pomoc膮 malaksera.

3

Owoce zapiekane pod kruszonk膮 - Krok 3

Banany obieramy ze sk贸rki i rwiemy na kawa艂ki lub kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny.

4

Owoce zapiekane pod kruszonk膮 - Krok 4

Dodajemy pozosta艂e owoce i opr贸szamy od艂o偶on膮 m膮k膮 kukurydzian膮. Uk艂adamy w naczyniu 偶aroodpornym lub w pojedynczych kokilkach.

5

Owoce zapiekane pod kruszonk膮 - Krok 5

Owoce przykrywamy przygotowan膮 kruszonk膮 i zapiekamy w 180鈩 oko艂o 35-40 minut.

:)

Owoce zapiekane pod kruszonk膮

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

W Bonduelle wiemy, jak wa偶ne jest dbanie o zdrowie i planet臋, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozosta艂o艣ci pestycyd贸w. Oferujemy naszym konsumentom podw贸jn膮 gwarancj臋 Bonduelle: dbanie o najwy偶sz膮 jako艣膰 naszych warzyw i zobowi膮zanie do promowania zr贸wnowa偶onego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzysta膰 natur臋, nie szkodz膮c jej. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu