
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Kukurydzę miksujemy.
Do kukurydzy dodajemy obie mąki (łyżeczkę mąki kukurydzianej odkładamy na później), zimne masło, sól i cukier puder. Zagniatamy palcami kruszonkę. Można to też zrobić za pomocą malaksera.
Banany obieramy ze skórki i rwiemy na kawałki lub kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy pozostałe owoce i oprószamy odłożoną mąką kukurydzianą. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub w pojedynczych kokilkach.
Owoce przykrywamy przygotowaną kruszonką i zapiekamy w 180℃ około 35-40 minut.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej