Your browser does not support JavaScript! Owoce zapiekane pod kruszonką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Kukurydza Złocista Porcja Na Raz Bonduelle 170 g

  • 600 g mocno dojrzałych, miękkich owoców (banany, maliny, borówki, jeżyny, truskawki itp.)

  • 120 g mąki kukurydzianej

  • 100 g mąki pszennej

  • 80 g masła

  • 50 g cukru pudru

  • 15 ml soku z cytryny

  • 1 szczypta soli

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Owoce zapiekane pod kruszonką - Krok 1

Kukurydzę miksujemy.

2

Owoce zapiekane pod kruszonką - Krok 2

Do kukurydzy dodajemy obie mąki (łyżeczkę mąki kukurydzianej odkładamy na później), zimne masło, sól i cukier puder. Zagniatamy palcami kruszonkę. Można to też zrobić za pomocą malaksera.

3

Owoce zapiekane pod kruszonką - Krok 3

Banany obieramy ze skórki i rwiemy na kawałki lub kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny.

4

Owoce zapiekane pod kruszonką - Krok 4

Dodajemy pozostałe owoce i oprószamy odłożoną mąką kukurydzianą. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub w pojedynczych kokilkach.

5

Owoce zapiekane pod kruszonką - Krok 5

Owoce przykrywamy przygotowaną kruszonką i zapiekamy w 180℃ około 35-40 minut.

:)

Owoce zapiekane pod kruszonką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu