Do silikonowych form (lub papierowych kubeczków) wylej ok. 4 łyżeczki czekolady i rozprowadzać. Następnie na chwilę odwróć formę do góry nogami, aby nadmiar czekolady spłynął.
Schłodź pierwszą warstwę w lodówce i powtórz cały proces, nakładając drugą. Schłodź czekoladowe kubeczki do wystygnięcia.
W tym czasie fasolę cannellini zblenduj z wiórkami kokosowymi i śmietanką kokosową oraz syropem klonowym na dość gęstą masę. Przełóż ją do rękawa cukierniczego i zajmij się ciasteczkami.
Zdejmij z ciastek krem. Pokrusz je do osobnego naczynia.
Zastygnięte czekoladowe doniczki delikatnie wyjmij z silikonowej formy. Jeśli korzystasz z kartonowych kubeczków, delikatnie natnij je nożyczkami od góry i oderwij papier od czekolady.
Ułóż na niego maliny i posyp je pokruszonymi ciasteczkami. Następnie znów dodaj warstwę kremu, owoców i ciasteczek.
Ważne by pokruszone ciastka były na górze. Mają one za zadanie swoim wyglądem imitować ziemię ogrodową.
Napisz komentarz