Your browser does not support JavaScript! Fasolka po g贸ralsku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Przygotowanie

1

Fasolka po g贸ralsku - Krok 1

Oscypek kroimy na 1-cm plastry.

2

Fasolka po g贸ralsku - Krok 2

Fasolk臋 przesma偶amy na oliwie 3 minuty. Doprawiamy sol膮 i pieprzem.

3

Fasolka po g贸ralsku - Krok 3

W naczyniu 偶aroodpornym uk艂adamy przesma偶on膮 fasolk臋.

4

Fasolka po g贸ralsku - Krok 4

Na fasolce uk艂adamy plastry oscypka i zapiekamy ok. 10-15 minut, najlepiej z funkcj膮 grilla.

5

Fasolka po g贸ralsku - Krok 5

Na zrumieniony ser wyk艂adamy 偶urawin臋 i posypujemy natk膮.

:)

Fasolka po g贸ralsku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Fasolka szparagowa聽pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze 艣lady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stan贸w Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano j膮 tak偶e w krajach Ameryki 艢rodkowej i Po艂udniowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotar艂a za spraw膮 hiszpa艅skich 偶eglarzy, gdzie spopularyzowa艂a si臋 dopiero w XVI wieku, g艂贸wnie we Francji, gdzie ceniono j膮 ze wzgl臋du na jej w艂a艣ciwo艣ci od偶ywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach 艣wiata. W Polsce wyst臋puj膮 dwie odmiany fasolki szparagowej 鈥 delikatna 偶贸艂ta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu