Frittata fasolowa

Frittata fasolowa

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Frittata fasolowa - Składniki

Frittata fasolowa - Krok 1

Osączyć fasolę na sicie. Obrać cebulę i drobno posiekać. Z papryczki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach. Rozgrzać piekarnik do 180⁰C.

Frittata fasolowa - Krok 2

W miseczce roztrzepać jajka z solą, pieprzem, papryczką chili i połową suszonego oregano. Dodać starty żółty ser i wymieszać.

Frittata fasolowa - Krok 3

Na patelni, którą można wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę. Dodać fasolkę szparagową. Smażyć 3 minuty, następnie dodać pozostałą fasolę (flażoletkę i czerwoną) i smażyć jeszcze 2 minuty.

Frittata fasolowa - Krok 4

Zalać masą jajeczną. Posypać po wierzchu suszonym oregano i smażyć jeszcze na małym ogniu 3 minuty. Wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika i zapiekać frittatę przez około 10 minut, aż masa jajeczna całkowicie się zetnie. Udekorować świeżym oregano i zaraz podawać.

Frittata fasolowa

•ᴗ• Frittata fasolowa
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Grzanka z grillowaną marchewką

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką

Zobacz więcej takich przepisów