
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu. Naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu.
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze części i smażymy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy groszek i fasolę.
Naleśniki podajemy z sosem z jogurtu, czosnku i przypraw.
Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej