
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i przesmażamy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy żółtka od białek. Rozdrabniamy widelcem i mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Groszek osączamy z zalewy. Lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy.
Na talerzu w obręczy lub przezroczystej salaterce układamy warstwowo pieczarki, białko w majonezie, posiekaną szynkę, groszek ze szczypiorem, żółtko w majonezie oraz starte rzodkiewki.
Schładzamy, a następnie zdejmujemy obręcz.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej