Your browser does not support JavaScript!

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem

Składniki

  • 1 puszka Zielonego groszku “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 650 g piersi z kurczaka ze skórą i kośćmi
  • 50 g marchewki
  • 50 g pietruszki
  • 50 g selera naciowego
  • 50 g pora
  • 30 g żelatyny w proszku
  • 10 jajek przepiórczych
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 pęczek szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem - Krok 1

Warzywa oczyszczamy i kroimy jak do rosołu. Zalewamy 1,5 l wody. Dodajemy skórę i kości wycięte z mięsa oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 30 min. Po tym czasie dodajemy mięso z kurczaka i gotujemy kolejne 30 minut na bardzo wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku.

2.

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem - Krok 2

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, a następnie obieramy.

3.

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem - Krok 3

Mięso kroimy w kostkę.

4.

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem - Krok 4

Gorący bulion przecedzamy. Dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

5.

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem - Krok 5

W miseczkach układamy pokrojone mięso, groszek i jajka przepiórcze. Zalewamy przygotowanym bulionem z żelatyną i odstawiamy do stężenia do lodówki. Podajemy posypane szczypiorkiem.

Smacznego!

Galaretki drobiowe z jajkiem przepiórczym i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.