Your browser does not support JavaScript!

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą

Składniki

  • ½ puszki Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 500 g pieczonego schabu
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 200 g brokułów
  • 125 ml majonez
  • 20 g tartego chrzanu
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 3 jajka
  • 1 pęczek koperku
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą - Krok 1

Bulion podgrzewamy. Do gorącego, ale nie wrzącego bulionu dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

2.

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo.

3.

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą - Krok 3

Brokuły gotujemy al dente w osolonym wrzątku.

4.

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą - Krok 4

Jajka i brokuły drobno siekamy. Dodajemy kukurydzę, posiekany koperek, chrzan i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5.

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą - Krok 5

Schab kroimy w 2-cm plastry. W każdym robimy głęboką kieszonkę, do której wkładamy po porcji pasty jajecznej. Wokół mięsa układamy pokrojoną lub rozdrobnioną widelcem galaretkę.

Smacznego!

Schab po warszawsku z pastą jajeczną z brokułami i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.