Gazpacho z kukurydzą i grzankami

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 3

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Bio Bonduelle
  • 3 pomidory
  • 2 ogórki gruntowe
  • 2 kromki razowego chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Składniki

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 1

Kroimy pomidory, paprykę, ogórki i obraną ze skórki cebulę na mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera razem z ząbkiem czosnku i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce około 45 minut.

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 2

Przed końcem czasu chłodzenia kroimy kromki chleba w małą kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy grzanki aż zbrązowieją.

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 3

Nalewamy gazpacho do miseczek, a na wierzchu układamy po łyżce kukurydzy i grzanek.

Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 4

•ᴗ• Gazpacho z kukurydzą i grzankami - Krok 3
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista BIO

Kukurydza Bio Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze pochodząca z upraw ekologicznych. Kukurydza Bio Bonduelle to także wysoka zawartość błonnika.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Łosoś w sosie curry ze szpinakiem i pomidorkami

Łosoś w sosie curry ze szpinakiem i pomidorkami

Kuskus z zielonymi warzywami

Kuskus z zielonymi warzywami

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów