Smalec z fasoli z karmelizowaną cebulą i gryczanymi skwarkami

Hummus z pikantnymi warzywami na marmurowym blacie kuchennym.

Składniki

  • 1 puszka Białej Fasoli Cannellini Gotowane Na Parze Bonduelle 425ml 
  • jabłko
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • 2 goździki
  • gałązka rozmarynu
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • szczypta soli
  • 3 łyżeczki oliwy
  • 100 g białej kaszy gryczanej

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przepisu kuchennego: fasola, cebula, jabłko, zioła i przyprawy.

e

Kaszę skrapiamy łyżeczką oliwy i mieszamy z ½ łyżeczki wędzonej papryki. Przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut.

c

Białą fasolę miksujemy ze szczyptą soli i łyżeczką oliwy na gładką pastę.

b

Na patelni podsmażamy posiekaną z kostkę cebulę, jablko, rozmaryn i przyprawy. Po 4 minutach dodajemy sos sojowy i miód, karmelizujemy jeszcze przez 3 minuty.

d

Do pasty z fasoli dodajemy podsmażone na patelni składniki, mieszamy, posypujemy z wierzchu skrawkami z kaszy gryczanej.

f

Smalec z fasoli serwujemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

g

•ᴗ• Owsianka z karmelizowanymi jabłkami i posypana prażonymi ziarnami.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasta z czerwonej fasoli

Pasta z czerwonej fasoli

Roszponka z bakłażanem - Krok 4

Roszponka z bakłażanem

Domowe focaccia z rozmarynem, prosto z pieca.

Chlebek z fasolką szparagową

Zobacz więcej takich przepisów