Your browser does not support JavaScript!

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 1 kg karczku wieprzowego
  • 100 ml oliwy EV
  • 100 g selera naciowego
  • 100 g świeżego ogórka
  • 50 ml miodu
  • 30 ml jasnego sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą - Krok 1

Miód mieszamy z 50 ml oliwy, słodką i ostrą papryką, kolendrą, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sosem sojowym, sokiem wyciśniętym z ½ cytryny oraz solą i pieprzem.

2.

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą - Krok 2

Mięso kroimy w dość grube plastry i smarujemy marynatą. Odstawiamy do zamarynowania w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny.

3.

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą - Krok 3

Zamarynowane mięso grillujemy na ruszcie po około 15 minut z każdej strony.

4.

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą - Krok 4

Ogórek i łodygi selera kroimy w drobną kostkę. Dodajemy sok z ½ cytryny, przeciśnięty ząbek czosnku oraz 50 ml oliwy.

5.

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą - Krok 5

Do warzyw dodajemy opłukaną czarną fasolę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do grillowanej karkówki.

Smacznego!

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.