
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Przygotowujemy dressing. Mieszamy masło orzechowe, miód i oliwę.
Siekamy orzechy. Jabłko i nektarynkę kroimy w kostkę.
W misce łączymy pokrojone owoce, orzechy, żurawinę, posiekaną natkę pietruszki i soczewicę.
Składniki sałatki łączymy z dressingiem. Podajemy posypane pokruszonym serem feta.
Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej