Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy „Ugotowane na parze” 425 ml
  • 1 jabłko
  • 1 nektarynka
  • 1 duża garść mieszanki orzechów (laskowe, włoskie, migdały)
  • 80 g sera feta
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Kilka gałązek natki pietruszki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami - Składniki

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami - Krok 1

Przygotowujemy dressing. Mieszamy masło orzechowe, miód i oliwę.

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami - Krok 2

Siekamy orzechy. Jabłko i nektarynkę kroimy w kostkę.

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami - Krok 3

W misce łączymy pokrojone owoce, orzechy, żurawinę, posiekaną natkę pietruszki i soczewicę.

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami - Krok 4

Składniki sałatki łączymy z dressingiem. Podajemy posypane pokruszonym serem feta.

Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami

•ᴗ• Sałatka z soczewicy z jabłkiem, żurawiną, fetą i orzechami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Mini zapiekanki z groszku, koziego sera i pietruszki

Wytrawne muffiny na imprezę

Wytrawne muffinki z kukurydzą – idealne muffinki na imprezę

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów