Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Składniki

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 1

W rondelku zagotowujemy wiśnie z 70g cukru. Gdy puszczą sok, zestawiamy z ognia i studzimy.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 2

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 3

Do roztopionej czekolady dodajemy zmiksowane buraki i mieszamy dokładnie.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 4

Ubijamy jajka z 150 g cukru na puszystą jasną pianę. Następnie dodajemy masę buraczkowo-czekoladową i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie łączymy. Ciasto wylewamy na blachę piekarnikową wyłożoną pergaminem i pieczemy około 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie sprężyste w dotyku. Jeszcze ciepłe ciasto rolujemy w ściereczce i pozostawiamy do wystudzenia.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 5

Ubijamy śmietanę na sztywno. Smarujemy roladę, wykładamy wiśnie i rolujemy delikatnie. Schładzamy.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami

•ᴗ• Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pâté z wątróbki drobiowej i czerwonej fasoli

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Tarta z czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów