Your browser does not support JavaScript!

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 1

W rondelku zagotowujemy wiśnie z 70g cukru. Gdy puszczą sok, zestawiamy z ognia i studzimy.

2.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 2

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem.

3.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 3

Do roztopionej czekolady dodajemy zmiksowane buraki i mieszamy dokładnie.

4.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 4

Ubijamy jajka z 150 g cukru na puszystą jasną pianę. Następnie dodajemy masę buraczkowo-czekoladową i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie łączymy. Ciasto wylewamy na blachę piekarnikową wyłożoną pergaminem i pieczemy około 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie sprężyste w dotyku. Jeszcze ciepłe ciasto rolujemy w ściereczce i pozostawiamy do wystudzenia.

5.

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami - Krok 5

Ubijamy śmietanę na sztywno. Smarujemy roladę, wykładamy wiśnie i rolujemy delikatnie. Schładzamy.

Smacznego!

Czekoladowa rolada z bitą śmietaną i wiśniami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.