Your browser does not support JavaScript!

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Posiekany czosnek podsmażamy na łyżeczce masła. Mieszając, dodajemy fasolkę.

Po 2-3 minutach dodajemy sezam i pieprz i ucieramy fasolę na gładką masę.

Na osobnej patelni umyte i wyczyszczone krewetki podsmażamy na 2 łyżeczkach masła, aż staną się rumiane.

krewetki podajemy na paście z fasoli i liściach szpinaku. Można skropić je sokiem z limonki.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu