Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle 425 ml
  • 50 g szalotki lub cebuli
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 25 g marynowanej papryczki jalapeno
  • 4 jajka
  • 2 tortille pszenne
  • 1 puszka pomidorów bez skórki 400 ml
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki suszonych pomidorów w proszku
  • ⅓ łyżeczki chili w proszku
  • Pęczek szczypiorku
  • Pęczek koperku
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Składniki

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 1

Szalotkę posiekaną w półtalarki szklimy na połowie oliwy.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 2

Gdy szalotka zmięknie, dodajemy pomidory, słodką paprykę, chili oraz suszone pomidory. Podsmażamy 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 3

Do sosu pomidorowego dodajemy kukurydzę z czerwoną fasolą. Mieszamy i zestawiamy z ognia.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 4

Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Ciepłe tortille przykrywamy ściereczką.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką - Krok 5

Na pozostałej oliwie smażymy jajka sadzone. Na tortille wykładamy po dwa jajka, po porcji sosu oraz kilka plasterków marynowanej papryczki jalapeno. Posypujemy szczypiorkiem i koperkiem.

Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką

•ᴗ• Jajka po ranczersku z kukurydzą z czerwoną fasolką
http://Konserwowa%20kukurydza%20z%20czerwoną%20fasolą%20marki%20Bonduelle%20w%20puszce.

Kukurydza Złocista z Czerwoną Fasolą

Naturalnie słodką i chrupiącą Kukurydzę Złocistą połączyliśmy z chrupiącą czerwoną fasolą. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, jako przekąska czy dodatek do makaronu lub pizzy, a także dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Letnia sałatka z pomidorów, grillowanej cukinii i świeżej bazylii, podana z chrupiącymi grzankami – idealna propozycja na lekki obiad.

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą

Kanapka z pieczonymi warzywami i świeżymi ziołami na talerzu w niebieskie kropki.

Grzanka z grillowaną marchewką

Domowy hummus z ciecierzycy podany z warzywami do maczania na drewnianym stole.

Hummus bazyliowy

Zobacz więcej takich przepisów