Składniki

  • ½ puszki (140 g) Kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka miękkiego koziego sera
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ½ łyżeczki pieprzu Cayenne
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajka w kokilkach z kukurydzą i fasolką - Składniki

Rozgrzewamy piekarnik do 200℃.

Rozgrzewamy przecier pomidorowy w garnuszku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Dodajemy cukier, ocet, oregano, kozi ser i pieprz Cayenne. Solimy i pieprzymy do smaku.

Jajka w kokilkach z kukurydzą i fasolką - Krok 1

Umieszczamy przecier w dwóch kokilkach. Układamy na nim warstwę kukurydzy z fasolką i uklepujemy w sosie.

Jajka w kokilkach z kukurydzą i fasolką - Krok 2

Na wierzch wbijamy jajko i posypujemy startym parmezanem.

Jajka w kokilkach z kukurydzą i fasolką - Krok 4

Wkładamy do piekarnika na 15 minut, a jeśli nie lubimy płynnego jajka, to na około 20 minut. Jemy na ciepło.

Jajka w kokilkach z kukurydzą i fasolką - Krok 3

•ᴗ• Jajka w kokilkach z kukurydzą i fasolką - Krok 4
http://Konserwowa%20kukurydza%20z%20czerwoną%20fasolą%20marki%20Bonduelle%20w%20puszce.

Kukurydza Złocista z Czerwoną Fasolą

Naturalnie słodką i chrupiącą Kukurydzę Złocistą połączyliśmy z chrupiącą czerwoną fasolą. Mieszanka doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, jako przekąska czy dodatek do makaronu lub pizzy, a także dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pudding z kukurydzy z cynamonem

Pudding z kukurydzy z cynamonem

Bruschetta z pomidorami i bazylią na desce do krojenia, idealna jako lekka przekąska.

Crostini z fasolą i pomidorami

Zielona pasta z bobu i groszku

Zielona pasta z bobu i groszku

Zobacz więcej takich przepisów