Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 100 g tuńczyka w oleju
  • 8 czarnych oliwek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 bagietka
  • 1 pomidor
  • 1 minisałata rzymska
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 szalotki
  • 1 ząbka czosnku
  • Kilka gałązek szczypiorku
  • Sól i pieprz (według smaku)

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Składniki

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 1

Bagietkę przekroić w poprzek na pół. Następnie naciąć wzdłuż na pół, nie docinając do końca, tak żeby dała się otworzyć. Ze środka wybrać miąższ, aby po obu stronach powstały zagłębienia.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 2

Fasolę osączyć z zalewy. Pomidor pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Szczypiorek posiekać. Sałatę opłukać, porwać na kawałki.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 3

Przygotować sos. Szalotkę i czosnek posiekać. Musztardę połączyć z oliwą i octem, wymieszać z szalotką i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 4

Przygotowane składniki sałatki wymieszać z sosem w misce.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 5

Sałatkę przełożyć do bagietek. Połówki zamknąć, zawinąć w papier, przewiązać.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce

•ᴗ• Sałatka z tuńczykiem w bagietce
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Placuszki kukurydziane podane z dipem jogurtowym oraz świeżą sałatką, idealne na letni obiad.

Ziołowe placuszki z kukurydzą i groszkiem

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Placki ziemniaczane na białym talerzu ze świeżą pietruszką, podane z miseczką śmietany - klasyczny komfortowy posiłek.

Placuszki z cukinii i kukurydzy z sosem czosnkowym

Zobacz więcej takich przepisów