Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Oczyszczoną paprykę kroimy w paseczki. Natkę drobno kroimy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez ok. 5-7 minut.
Dodajemy Teksańską fasolkę Cayenne w sosie pomidorowym oraz kilka łyżek kukurydzy. Mieszamy i gotujemy kolejne 2 minuty.
W sosie przy pomocy łopatki robimy wgłębienie i wbijamy w nie jajko. Przyprawiamy je niewielką ilością soli oraz pieprzy. Patelnię przykrywamy i smażymy kilka minut, aż białko jajka się zetnie.
Jajka zapiekane z fasolą i kukurydzą posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa lub podgrzanych na suchej patelni placków tortilla.
Napisz komentarz