Jajka zapiekane z fasolą i kukurydzą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

DSC_7145Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy. Oczyszczoną paprykę kroimy w paseczki. Natkę drobno kroimy.

DSC_7153

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez ok. 5-7 minut.

DSC_7169Dodajemy Teksańską fasolkę Cayenne w sosie pomidorowym oraz kilka łyżek kukurydzy. Mieszamy i gotujemy kolejne 2 minuty.

DSC_7175

W sosie przy pomocy łopatki robimy wgłębienie i wbijamy w nie jajko. Przyprawiamy je niewielką ilością soli oraz pieprzy. Patelnię przykrywamy i smażymy kilka minut, aż białko jajka się zetnie.

DSC_7234

Jajka zapiekane z fasolą i kukurydzą posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa lub podgrzanych na suchej patelni placków tortilla.

DSC_7217

•ᴗ•

Teksańska Fasolka "Cayenne"

Teksańska fasolka Cayenne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Szynka w galarecie

Szynka w galarecie

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Zobacz więcej takich przepisów