
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Fasolę miksujemy na gładki krem.
Banan rozgniatamy widelcem.
Łączymy banany ze zmiksowaną fasolą. Dodajemy cukier, jajka i kakao. Mieszamy.
Smażymy małe placuszki, wykładając porcje ciasta łyżką na lekko natłuszczoną patelnię.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej