Fasolę miksujemy na gładki krem.
Banan rozgniatamy widelcem.
Łączymy banany ze zmiksowaną fasolą. Dodajemy cukier, jajka i kakao. Mieszamy.
Smażymy małe placuszki, wykładając porcje ciasta łyżką na lekko natłuszczoną patelnię.
Składniki
Fasolę miksujemy na gładki krem.
Banan rozgniatamy widelcem.
Łączymy banany ze zmiksowaną fasolą. Dodajemy cukier, jajka i kakao. Mieszamy.
Smażymy małe placuszki, wykładając porcje ciasta łyżką na lekko natłuszczoną patelnię.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
Niestety ten przepis to pomyłka, nie polecam. Ciasto jest zbyt luźne, nie da się obrócić placków i są niedobre.
Ciasto na placuszki jest delikatne, dlatego my smażymy małe porcje – wtedy można je obrócić bez problemu. To z pewnością przepis dla miłośników połączenia smaku banana z czekoladą oraz dla osób na diecie bezglutenowej, ale zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdemu mogą smakować.