
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Chwilę podsmażamy na patelni. Odsączamy tuńczyka. Koperek siekamy.
Łączymy kukurydzę z tuńczykiem, cebulą, czosnkiem i koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdą część ciasta wykładamy porcję farszu.
Sklejamy ze sobą dwa rogi ciasta.
Pieczemy w 220st. C przez 15-20 minut, aż do zarumienienia.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej