Kieszonki z kukurydzą i tuńczykiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425ml
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym bądź oliwie
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży koperek
  • sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Cebulę i czosnek drobno kroimy. Chwilę podsmażamy na patelni. Odsączamy tuńczyka. Koperek siekamy.

2

Łączymy kukurydzę z tuńczykiem, cebulą, czosnkiem i koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdą część ciasta wykładamy porcję farszu.

4

Sklejamy ze sobą dwa rogi ciasta.

5

Pieczemy w 220st. C przez 15-20 minut, aż do zarumienienia.

7

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

Roladki naleśnikowe z pastą z fasoli, szpinakiem, szynką

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Minigrzanki z pastą serowo-groszkową i szparagami

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

Korzenne trufle z czerwonej fasoli z wiśniami

Zobacz więcej takich przepisów