Your browser does not support JavaScript! Kieszonki z kukurydzą i tuńczykiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425ml

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym bądź oliwie

  • 3 cebule

  • 2 ząbki czosnku

  • świeży koperek

  • sól, pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy. Chwilę podsmażamy na patelni. Odsączamy tuńczyka. Koperek siekamy.

2

2

Łączymy kukurydzę z tuńczykiem, cebulą, czosnkiem i koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.

3

3

Ciasto kroimy na kwadraty. Na każdą część ciasta wykładamy porcję farszu.

4

4

Sklejamy ze sobą dwa rogi ciasta.

5

5

Pieczemy w 220st. C przez 15-20 minut, aż do zarumienienia.

:)

7

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu