Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • Kaszetka z cukinią Bonduelle (2 torebki)

  • 120 g żółtego sera (np. cheddar, gruyere)

  • 1 jajko

  • 25 g bułki tartej

  • sól i pieprz do smaku

  • ok. 150 ml oleju do smażenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kaszetkę gotujemy ok 7 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie wysypujemy zawartość obu torebek do miski.

2

Lekko przestudzoną kaszę mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.

3

Ser kroimy w kostkę.

4

Kostkę sera obtaczamy porcją kaszy i formujemy średniej wielkości klopsiki.

5

Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

:)

Klopsiki odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu