
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- łatwe
Kaszetkę gotujemy ok 7 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie wysypujemy zawartość obu torebek do miski.
Lekko przestudzoną kaszę mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.
Ser kroimy w kostkę.
Kostkę sera obtaczamy porcją kaszy i formujemy średniej wielkości klopsiki.
Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Klopsiki odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej