Składniki

  • Kaszetka z cukinią Bonduelle (2 torebki)
  • 120 g żółtego sera (np. cheddar, gruyere)
  • 1 jajko
  • 25 g bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • ok. 150 ml oleju do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kaszetkę gotujemy ok 7 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie wysypujemy zawartość obu torebek do miski.

Lekko przestudzoną kaszę mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem.

Ser kroimy w kostkę.

Kostkę sera obtaczamy porcją kaszy i formujemy średniej wielkości klopsiki.

Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Klopsiki odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy.

•ᴗ• Smażone klopsiki na patelni - idealne do spaghetti czy jako dodatek do sosu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

Corn dogi z kukurydzą

Corn dogi z kukurydzą

Crumble gruszkowe z marchewką

Crumble gruszkowe z marchewką

Zobacz więcej takich przepisów