Your browser does not support JavaScript!

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką

Składniki

  • 1 opakowanie Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 100 g piersi z indyka
  • 40 g żółtego sera
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka czarnego sezamu lub czarnuszki
  • 1 łyżka oleju
  • ½ opakowania ciasta francuskiego
  • ½ łyżeczki zielonej czubricy
  • ½ łyżeczki słodkiej wędzonej papryki w proszku
  • ¼ czerwonej papryki
  • ¼ żółtej papryki
  • 5-centymetrowy kawałek pora
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką - Krok 1

Paprykę kroimy w niedużą kostkę. Por drobno siekamy.

2.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką - Krok 2

Indyka kroimy w niedużą kostkę. Doprawiamy solą, wędzoną papryką i czubricą.

3.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy por, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy mięso oraz paprykę. Smażymy dalej przez kilka minut, aż mięso będzie wysmażone. Pod koniec dodajemy przepłukaną na sicie fasolę. Mieszamy. Farsz studzimy.

4.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką - Krok 4

Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty lub prostokąty. Na środek nakładamy łyżkę farszu i posypujemy startym serem.

5.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką - Krok 5

Pierożki zlepiamy. Przy pomocy widelca robimy ozdobną falbankę. Pierożki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem lub czarnuszką. Pieczemy w temp. 200°C z termoobiegiem przez około 20 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni i będzie chrupiące. Podajemy z ulubionym sosem, np. z musztardą lub ketchupem.

Smacznego!

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.