Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 120 g cukinii
  • 70 g czerwonej cebuli
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 50 ml majonezu
  • 30 ml oliwy
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ łyżeczki garam masala
  • ¼ łyżeczki kuminu
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym - Składniki

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym - Krok 1

Cebulę szklimy z przyprawami na oliwie. Gdy zacznie intensywnie pachnieć, dodajemy startą na grubych oczkach cukinię i podsmażamy.

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym - Krok 2

Na patelnię dodajemy osączoną z zalewy czarną fasolę i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym - Krok 3

Przestudzone warzywa rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym - Krok 4

Majonez mieszamy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym - Krok 5

Z masy fasolowej formujemy niewielkie kofty i grillujemy z obu stron na rozgrzanym ruszcie. Po zgrillowaniu skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy z dipem czosnkowym.

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym

•ᴗ• Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym
http://Opakowanie%20czarnej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20przepisem%20na%20sałatkę.

Czarna Fasola Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Czarna fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 65 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Czarna fasola to nowość w naszej ofercie. Jej wyjątkowy kolor wspaniale wzbogaci Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Złociste quesadillas na desce do krojenia, ozdobione świeżą kolendrą i chili, podane z limonką i kremowym sosem do maczania.

Quesadilla z leczo i czarną fasolką

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado

Sałatka z kukurydzą, boczkiem i awokado

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą

Zobacz więcej takich przepisów