
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
W garnku na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
Następnie dodajemy groszek i bulion. Gotujemy przez ok. 5 minut.
Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Wedle uznania dodajemy drobno posiekane świeże zioła. Całość miksujemy.
Podajemy z tostami z szynką i serem.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej