Zupa z groszku z tostami z serem i szynką

Zielony krem z groszku z dodatkiem świeżych ziół i grzankami, idealny na wiosenny obiad.

Składniki

Na zupę:

  • 2 puszki Groszku ekstradrobnego Bonduelki
  • 1/2 cebuli
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 1-2 łyżki śmietany
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże zioła do wyboru (najlepiej mięta, bazylia lub koperek)

Na tosty:

  • chleb tostowy
  • szynka
  • ser
  • masło

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki świeże i pakowane idealne do przygotowania zdrowych i pożywnych posiłków.

W garnku na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.

Następnie dodajemy groszek i bulion. Gotujemy przez ok. 5 minut.

Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Wedle uznania dodajemy drobno posiekane świeże zioła. Całość miksujemy.

Podajemy z tostami z szynką i serem.

•ᴗ• Zielony krem z groszku z dodatkiem świeżych ziół i grzankami, idealny na wiosenny obiad.
http://Puszka%20groszku%20konserwowego%20marki%20Bonduelle%20z%20sympatycznymi%20postaciami%20warzyw.

Groszek Bardzo Drobny Bonduelki

Groszek Bonduelki jest wyjątkowo soczysty, ma piękny kolor i wyjątkowy smak. Wszystko to dzięki gotowaniu na parze, dzięki czemu zachowuje również maksimum wartości odżywczych. To idealna przekąska dla dziecka prosto z puszki– bez dodatku cukru! Świetnie smakuje również jako dodatek do sałatek, w formie pasty na kanapki oraz jako dodatek do obiadu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Chrupiąca przekąska z ciecierzycy podana w białej miseczce na drewnianej desce. Idealna jako zdrowy snack!

Chrupiąca cieciorka z pieca

Indyjski deser marchewkowy gajar ka halwa

Indyjski deser marchewkowy gajar ka halwa

Gofry z kaszy z soczewicą we włoskim stylu

Gofry z kaszy z soczewicą we włoskim stylu

Zobacz więcej takich przepisów