Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 op. Warzywnego Burrito z Ryżem Bonduelle 400 g

  • 500 g kolorowej papryki

  • 150 g startego sera, np. cheddar

  • 30 ml oliwy

  • 2 ząbki czosnku

  • Sól i pieprz

  • Po ⅓ łyżeczki wędzonej papryki, kminu rzymskiego i płatków chili

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kolorowa papryka faszerowana burrito - Krok 1

Papryki kroimy na pół, usuwamy nasiona. Skrapiamy połową oliwy i oprószamy solą. Pieczemy w 180℃ przez 15-20 minut.

2

Kolorowa papryka faszerowana burrito - Krok 2

W międzyczasie na pozostałej oliwie przesmażamy posiekany czosnek.

3

Kolorowa papryka faszerowana burrito - Krok 3

Dodajemy burrito. Przesmażamy 5-6 minut i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kminem, papryką oraz chili. Odstawiamy.

4

Kolorowa papryka faszerowana burrito - Krok 4

Wypełniamy podpieczone papryki burrito i pieczemy kolejne 15 minut.

5

Kolorowa papryka faszerowana burrito - Krok 5

Papryki posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 10 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.

:)

Kolorowa papryka faszerowana burrito

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu