Your browser does not support JavaScript!

Chłopski garnek z kapustą, kiełbasą i ziemniakami

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” Bonduelle 212 ml
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 300 g ziemniaków
  • 300 g białej kapusty
  • 250 g kiełbasy
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka posiekanego chili
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Chłopski garnek z kapustą, kiełbasą i ziemniakami - Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Kapustę kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm, cebulę w piórka, kiełbasę w plastry.

2.

Chłopski garnek z kapustą, kiełbasą i ziemniakami - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę, kiełbasę i chili. Smażymy około 5 minut.

3.

Chłopski garnek z kapustą, kiełbasą i ziemniakami - Krok 3

W garnku umieszczamy kapustę, wlewamy passatę i 1 szklankę wody, gotujemy pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu.

4.

Chłopski garnek z kapustą, kiełbasą i ziemniakami - Krok 4

Do garnka dodajemy ziemniaki, zawartość patelni i przyprawy. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy dalej do miękkości warzyw. W razie potrzeby dolewamy odrobinę więcej wody do garnka. Pod koniec wsypujemy osączoną fasolę i doprawiamy danie solą i pieprzem.

Smacznego!

Chłopski garnek z kapustą, kiełbasą i ziemniakami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.