Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 1

Komosę ryżową zalewamy zimną osoloną wodą ok. 1 cm powyżej poziomu komosy i gotujemy ok. 15-20 min. pod przykryciem.

2

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 2

Pestki dyni prażymy na patelni razem ze szczyptą soli, 1 łyżeczką wędzonej papryki w proszku oraz ok. 1 łyżką oliwy.

3

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 3

Szpinak siekamy, cebulę kroimy w piórka, mango w kostkę.

4

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 4

W pojemniku blendera miksujemy ok. ¼ szklanki oliwy, sok z limonki, ocet, sos chili, kumin, pozostałą łyżeczkę papryki oraz szczyptę soli.

5

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 5

Osączamy kukurydzę i fasolę, łączymy wszystkie pokrojone warzywa, polewamy sosem. Sałatkę dekorujemy kiełkami.

:)

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu