Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Składniki

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 1

Komosę ryżową zalewamy zimną osoloną wodą ok. 1 cm powyżej poziomu komosy i gotujemy ok. 15-20 min. pod przykryciem.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 2

Pestki dyni prażymy na patelni razem ze szczyptą soli, 1 łyżeczką wędzonej papryki w proszku oraz ok. 1 łyżką oliwy.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 3

Szpinak siekamy, cebulę kroimy w piórka, mango w kostkę.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 4

W pojemniku blendera miksujemy ok. ¼ szklanki oliwy, sok z limonki, ocet, sos chili, kumin, pozostałą łyżeczkę papryki oraz szczyptę soli.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem - Krok 5

Osączamy kukurydzę i fasolę, łączymy wszystkie pokrojone warzywa, polewamy sosem. Sałatkę dekorujemy kiełkami.

Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem

•ᴗ• Komosa z mango, czerwoną fasolą i szpinakiem
http://Opakowanie%20kukurydzy%20Bonduelle%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20pestycydów.%20Idealny%20dodatek%20do%20sałatek%20i%20nie%20tylko.

Kukurydza Złocista Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

Kurczak po meksykańsku z papryką i czarną fasolą

Sałatka meksykańska z makaronem

Sałatka meksykańska z makaronem

Zdrowa i kolorowa sałatka z brokułami, jajkiem, pomidorami i kukurydzą podana na dekoracyjnym talerzu.

Sałatka brokułowa z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów